Logo
Home     Bestuur     Wist-je-datjes     Nieuws     Fotoboek     Foto's     Lid worden     Kalender     Recepten     Links

Recepten

FEESTMENU                                          KVLV 

Een krabwitloofkuipje met spaghetti van courgette & zalm

4 grote witloofbladen, 150 g krabvlees, 1 sjalot, 2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel room, 20 ml cognac of calvados, 50 g pistachenoten, 2 pruimen, cayennepeper

 

1 courgette, p en z, vinaigrette: 12 eetl olijfolie, 4 eetl ciderazijn of appelazijn, 1 soeplepel honing, peper en zout

200 g gerookte zalm, 10 cl olijfolie, sap van een appelsien, sap van een citroen, peper, een soeplepel gehakte koriander, sesamzaad

 

Reinig de witloofbladen indien nodig. Pel de sjalot en hak zeer fijn. Meng de sjalot, het krabvlees, de mayonaise, de room en de calvados. Voeg zout en een snuifje cayennepeper toe .Verdeel deze bereiding over de witloofbladeren en bestrooi met gemalen pistachenoten. Was de pruimen, ontpit ze en snijd in fijne plakjes. Verdeel over de krabsalade.

Snijd de courgette in spaghetti door ze in de lengte in fijne plakjes te snijden. Voeg peper en zout en de vinaigrette toe.

Snijd de zalm in reepjes, laat ze 20 minuten in de koelkast marineren in het mengsel

(olijfolie, sap van appelsien, sap van citroen, vers gemalen peper, gehakte koriander)

Schik het witloofblaadje met de krabmengeling op het bord samen met de spaghetti van courgette en gemarineerde gerookte zalm, bestrooi de zalm met sesamzaadjes.

 

Fijn tomatensoepje met basilicumroom

1 doos gepelde tomaten (blokjes), 1 ui, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 kippenbouillonblokje, ½ L water, 50 cl room (35 à 40 % vetgehalte), olijfolie, handvol basilicum, 1 eetlepel suiker, peper en zout

 

Snipper de ui, hak de basilicumblaadjes fijn. Bak gesnipperde ui glazig in een geutje olijfolie. Voeg er de gepelde tomaten, de suiker en de tomaten puree aan toe. Voeg  er het water en het kippenbouillonblokje bij. Laat 20 minuten koken op een zacht vuur. Breng op smaak met peper en zout. Mix het soepje.

Doe de gehakte basilicumblaadjes bij de room, kruid met peper en zout en klop de room half stijf. Serveer de soep en werk af met de basilicumroom.

 

Hindesteak met ananas en rum

4 Hindesteaks, ½  verse ananas of 1 blikje ananas op eigen sap, 5 cl bruine rum, 150 g ananasconfituur, 1 bokaal wildfond, 2 koffielepels speculaasspecerijen, een klontje boter, 2 eetlepels olijfolie, peper en zout, wilde rijst.

 

Haal het vlees 1 uur op voorhand uit de koelkast. Pel de ananas, verwijder het harde deel in het midden en snijd in stukken. Meng de olijfolie met 1 koffielepel speculaasspecerijen, overgiet er de hindesteaks mee. Verhit een klontje boter in een pan. Leg er de steaks in en laat ze aan beide kanten goudgeel bakken. Zet het vuur lager en laat enkele minuten verder bakken, voeg peper en zout toe.

Haal het vlees uit de pan en deglaceer met de rum. Voeg de wildfond toe, speculaasspecerijen en de ananasconfituur toe. Laat zachtjes sudderen.

Laat in een andere pan met de hete boter de ananasstukjes goudgeel bakken. Leg de hindesteaks in de pan met de saus, verwarm en kruid bij.

Dien op met wilde rijst of kroketjes!

 

Warme peren met een exotische vulling

2 persappelsienen, 2 à 3 eetlepel suiker, 2 grote rijpe peren (Durondeau of Conférence) of 1 groot blik gehalveerde peren op eigen sap, ½ citroen, 1 granaatappel, 100 g pistache noten, 150 g amandelschilfers, vanille ijs

 

Pers de sinaasappels ui en laat het sap met de suiker inkoken tot een dunne stroop. Snijd de peren zorgvuldig doormidden en schil ze. Besprenkel de peren met citroensap tegen het verkleuren.

Snijd de granaatappel in twee en haal er de vruchtcellen uit, verwijder zoveel mogelijk velletjes. Hak de pistachenoten grof, meng de granaatappelpitten met de pistachenoten.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schik de peren in een ovenschotel en vul op met het mengsel van granaatappelpitten en pistachenoten. Overgiet met de sinaasappelstroop. Laat ze 10 à 20 minuten garen in de oven. Rooster de amandelschilfers en bestrooi er de gegaarde peren mee. Schik op een bord, dien op met een bolletje ijs.




 

soep.jpg

Soepen

voorgerecht.jpg

Voorgerechten

hoofdschotel.jpg

Hoofdschotels

dessert.jpg

Desserts

joomla analytics


bekijk de website statistieken

Site powered by CoMaSer